Business trip to india

Business trip to India

Het blijft boeiend om India te bezoeken. India, met zijn oude paleizen en kruidige curries, kleurrijke steden en koeien die kriskras over straat lopen, laat voor altijd een onvergetelijke indruk op je achter.

BULGARIJE

Bezoek tapijtknoperij

Handgeknoopte tapijten in Bulgarije, koninklijke gezelligheid en kwaliteit tegen reële prijzen.

 

De knoperij bevindt zich in Bulgarije en heeft één van de rijkste collecties ontwerpen, die aan de hoge verwachtingen van de klanten voldoen. Bestaande ontwerpen kunnen zowel qua grootte als kleur en structuur worden aangepast.

Niet alleen is de Bulgaarse tapijttraditie bewaard gebleven, maar deze wordt ook toegepast in een moderne en stijlvolle versie, passend bij de laatste modetrends.

In de afgelopen 15 jaar heeft Bulgarije de Bulgaarse kwaliteit op de Europese markt gezet. Deze tapijten bevinden zich in enkele van de meest prestigieuze gebouwen in Europa zoals The Bank of England, Castle Howard, Goodwood House England, … Een groot deel van de Europese elite heeft hun paleizen, herenhuizen, overheidsgebouwen en musea ingericht met de Bulgaarse handgeknoopte tapijten.

De Bulgaarse handgeknoopte tapijten komen niet voor in massaproductie. Alles is gebaseerd op individuele afzonderlijke projecten, die zijn gemaakt op basis van de specifieke kenmerken van het huis dat ze zullen betreden. Het designtapijt kan een dominant centrum van de ruimte zijn, de meest ongewone creatieve fantasieën belichamen of in harmonie zijn met andere elementen van het interieur, patronen en kleuren lenen van meubels, schilderijen, gordijnen of andere delen van de kamer, en ze zo aanvullen en benadrukt de algehele uitstraling en energie van de kamer.

In Bulgarije hebben ze trouwens de traditie om de eigenaar van het bestelde tapijt uit te nodigen in het atelier waar hun tapijt op de loom zit. Deze eigenaar kan daar kennis maken met de knopers en hun knooptechnieken.

Om dit mogelijk te maken sluit het bedrijf gedurende 20 jaar geleidelijk de productiecyclus en leidt het waardevolle medewerkers op die nauw gespecialiseerd zijn in de specifieke stadia van het creëren van meesterwerken, want het Bulgaars tapijt is niet zomaar een tapijt, het is uniek, het wordt een familie waarde die aan de erfgenamen wordt doorgegeven.

Het tapijt is historisch altijd het duurste en belangrijkste onderdeel van het interieur geweest. In het verleden werd het beschouwd als een familiestuk en een investering omdat de waarde ervan in de loop van de tijd toenam.

Een merkwaardig kenmerk van het unieke handgemaakte tapijt is dat het door de jaren heen en met het gebruik, de kwaliteit en de prijs is gestegen. Tapijten, die het bedrijf 20 jaar geleden creëerde, verschijnen nu al in West-Europese veilingen met dubbele waarde.

 

Waarom zijn de Bulgaarse handgeknoopte tapijten zo waardevol?

MATERIALEN

De materialen zijn 100% natuurlijk en 100% Bulgaars: fijne wol en katoen. De basis van het tapijt is van katoen - het wordt draad voor draad met de hand geplaatst. Tegelijkertijd vervult het wollen tapijt, vanwege zijn uitzonderlijke zachtheid, enkele nuttige functies: het heeft een goede thermische isolatie, verhoogt de geluidsisolatie van de vloer, reguleert de vochtigheid in de kamer en zorgt voor comfort tijdens het lopen. De natuurlijkheid van de stof maakt het geschikt voor kinderkamers of kamers waar kinderen spelen.

 

KLEUREN

Het bedrijf heeft zwaar geïnvesteerd in het verflab, dat elke kleur kan creëren die je maar kunt bedenken. Gedurende de tijd dat het werkt, heeft het bedrijf een galerij gecreëerd met meer dan 6.000 kleuren die onmiskenbaar kunnen worden herhaald. Nieuwe kleuren kunnen binnen 24 uur worden gemaakt. De kleur wordt niet aangetast door gebruik of direct zonlicht.

 

ECO-CONFORMITEIT

In tegenstelling tot andere fabrikanten worden bij het behandelingsproces geen chemicaliën of bleekmiddelen gebruikt. Het is een bekend feit dat in landen die traditioneel handgemaakte tapijten produceren, er sprake is van extreme vervuiling in de gebieden waar ze werken (Afghanistan, Turkije, Pakistan, enz.). In Bulgarije ze volledig tegen het gebruik van chemicaliën in zowel garenverwerking als wasserijen. De gebruikte verf is de hoogste kwaliteit en duurste textielverf ter wereld - Zwitserse productie. Opgelost in water is de verf bijna onschadelijk drinkbaar en het afvalwater van het verfproces vervuilt vele malen minder dan wat een huishoudelijke wasmachine uitstoot.

 

Breng stijl, frisheid en veel sfeer in huis en bewaar een stukje Bulgaars talent en traditie.

Grootte van tapijt

Grootte van tapijt is belangrijk

Grootte van tapijt is belangrijk.

 

Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt voor een tapijt dan moet je niet enkel kijken naar de schoonheid, maar ook naar de grootte van het tapijt.

Een te klein tapijt kan de meubels buitenproportioneel groot en omvangrijk maken. Een groter tapijt kan de ruimte samenbrengen en een beter ruimtegevoel geven.

Hou wel in gedachten dat een tapijt, modern en klassiek, misleidend kan zijn voor het oog en significant de proporties van een kamer kan veranderen. Indien je een tapijt in de breedterichting legt in plaats van in de lengterichting dan krijg je het gevoel dat de ruimte breder wordt en niet langer.

Tip: Voordat je een keuze maakt kun je eerst kranten open leggen op de plaats waar het tapijt moet komen. Zo zie je beter hoe groot het tapijt moet zijn en tot waar het tapijt moet komen. Deze tip geeft je een visuele indruk van de grootte van het toekomstig tapijt en zal je keuze van tapijten bevorderen.

 

De keuze van een tapijt onder de eettafel.

Let op bepaalde zaken bij de keuze van een tapijt onder de eettafel. Het tapijt moet namelijk groot genoeg zijn, niet enkel om de breedte en de lengte van de tafel te ondersteunen maar ook om de stoelen voldoende ruimte te geven. Dit voorkomt slijtage aan de randen van het tapijt door het verzetten van de stoelen dus een tapijt die groot genoeg is, beschermt beter je tapijt. Trouwens, het oogt ook mooier indien je een tapijt kiest die groter is. 

Tip: Neem de afmeting van je tafel bijvoorbeeld 1 m breedte op 2 m lengte. Reken aan iedere zijde minimum 70 cm bij dus we komen op een tapijt van 2 m 40 breedte op 3 m 40 lengte. Let wel, indien je de ruimte hebt dan is een tapijt van 2 m 50 breedte op 3 m 50 lengte een mooie afmeting.

 

De keuze van een tapijt in de living.

Een tapijt kiezen voor in de living is een persoonlijke keuze. Vroeger koos men voor een tapijt die net onder de voorpootjes van de zetel kwam, nu kiest men eerder voor een groot tapijt die zelfs tot onder de achterpootjes van de zetel komt.

Tip: Meet vooraf de zetel op en tel daar ongeveer 50 cm bij op. Zo zorg je ervoor dat het tapijt 50 cm onder en naast de zetel ligt. Let wel, grotere tapijten zijn meestal mooier dan kleinere tapijten.

 

De keuze van een tapijt naast het bed.

Kies je voor een tapijt naast je bed dan kun je twee dezelfde (of twee verschillende) losse tapijten leggen. De meeste bed tapijten zijn ongeveer 60 cm x 1 m 20 groot. Je kunt ook voor één groot tapijt kiezen. De bedoeling is wel dat je voeten op een zachte, warme ondergrond terecht komen, dus een groot tapijt moet zeker 80 cm groter zijn dan je bed.

 

Tip: Presenteer de tapijten bij je thuis waardoor je de beste keuze kunt maken.

 

 

 

Heb je je ooit afgevraagd hoe je het verschil kunt zien tussen een handgeknoopt tapijt en een machinaal tapijt?

Handgeknoopte tapijten versus mechanische tapijten

Handgeknoopte tapijten versus mechanische tapijten.

 

Heb je je ooit afgevraagd hoe je het verschil kunt zien tussen een handgeknoopt tapijt en een mechanisch tapijt?

 

Machinaal vervaardigde tapijten worden gemaakt op een mechanisch weefgetouw dat geautomatiseerd en computergestuurd is. Daarom dat machinale tapijten vast en stevig zijn, en kun je deze tapijten enkel oprollen langs de korte zijde. Handgeknoopte tapijten worden gemaakt op verticale of horizontale weefgetouwen en worden de knopen met de hand geknoopt door ervaren wevers. Handgeknoopte tapijten zijn daardoor slapper en kunnen opgeplooid worden.

 

Handgeknoopte tapijten hebben een certificaat van oorsprong, maar dit betekent niet dat er geen vervalsingen kunnen voorkomen. Op een certificaat van oorsprong staat de oorsprong van het tapijt, de naam, afmeting en gebruikte materialen.

 

Dus let op een paar zaken als je een onderscheid probeert te maken tussen een echt handgeknoopt tapijt en een tapijt dat met de machine werd gemaakt.

 

1. Franjes van tapijten

 

Een klassiek handgeknoopt tapijt heeft altijd een rand met korte of lange franjes. Moderne handgeknoopte tapijten worden echter de dag van vandaag niet afgewerkt met franjes, maar worden de franjes ingewerkt in het geweven uiteinde van het tapijt (het kelimgedeelte). De franjes bij handgeknoopte tapijten worden mee geweven met het tapijt, dus franjes zijn eigenlijk het verlengde van de kettingdraden waarop de knopen liggen. De franjes van een machinaal tapijt worden er achteraf aangezet. Franjes bestaan meestal uit katoen, maar bij sommige nomadentapijten bestaan de franjes uit wol.

 

2. Zelfkant van tapijten

 

De zelfkant is de buitenste, lange zijde van een tapijt. Bij machinale tapijten is de zelfkant meestal heel fijn, nauwkeurig recht en mechanisch afgewerkt. Bij handgeknoopte tapijten ontstaat de zelfkant door het handmatig omslaan van de inslagdraden, dus deze tapijtranden zijn vaak ongelijk en niet helemaal recht. Door bepaalde zelfkanten kun je de origine van het handgeknoopt tapijt bepalen.

 

3. Tekening en ontwerp van tapijten

 

De tekening van een machinaal tapijt is meestal heel nauwkeurig bepaald en gespiegeld van de ene naar de andere kant. In machinale tapijten worden nooit onregelmatigheden in de tekening gevonden. In handgeknoopte tapijten worden veel onregelmatigheden gevonden omdat de wever improviseert en zijn eigen idee van ontwerp in het tapijt steekt. Dus een handgeknoopt tapijt is meestal asymmetrisch.

 

4. Achterkant van tapijten

 

Op de achterkant van een machinaal tapijt zie je het weefpatroon die bijna altijd perfect en gelijk is, en zijn de witte lijnen ook duidelijk zichtbaar. Van handgeknoopte tapijten zie je op de achterkant de knopen liggen die niet perfect op één lijn liggen waardoor het berekenen van de knoopdichtheid zeer moeilijk kan zijn.

 

5. Afmeting en vorm van tapijten

 

De afmeting en de vorm van een machinaal tapijt is heel rechtlijnig en nauwkeurig, terwijl een handgeknoopt tapijt variaties kan vertonen, omdat het tapijt volledig met de hand gemaakt wordt. Een handgeknoopt tapijt is dus nooit helemaal symmetrisch en er zijn altijd onregelmatigheden in te vinden. Afmeting en vorm van handgeknoopte tapijten kun je zelf bepalen, met andere woorden je kunt een handgeknoopt tapijt volledig naar je eigen smaak en voorkeur doen maken.

 

6. Kleuren van tapijten

 

Het garen van machinale tapijten is chemisch gekleurd. Daarentegen is het garen van handgeknoopte tapijten natuurlijk, plantaardig gekleurd waardoor er natuurlijke variaties ontstaan in de kleurschakeringen. Deze kleuren zijn ook veel origineler en levendiger dan chemische kleuren. Abrash komt veel voor bij handgeknoopte tapijten, dit is het natuurlijk verschijnsel waarbij bepaalde delen van een handgeknoopt tapijt donkerder of lichter zijn dan andere delen, wat een handgeknoopt tapijt uniek maakt. Twee identieke handgeknoopte tapijten bestaan niet, er is altijd verschil in kleuren en details.

 

 

Het is niet altijd gemakkelijk om machinale tapijten te onderscheiden van handgeknoopte tapijten. Informeer je goed en vraag raad aan een kenner voordat je een handgeknoopt tapijt aankoopt.

Meest gestelde vragen over tapijten

FAQ Meest gestelde vragen over tapijten

FAQ : Meest gestelde vragen over mechanische tapijten en handgeknoopte tapijten

 

Meest gestelde vragen over mechanische en handgeknoopte tapijten.

 

Hoe herken je handgeknoopte tapijten?

- Een handgeknoopt tapijt heeft een label en een certificaat van oorsprong waar het land van herkomst op staat.

- Een handgeknoopt tapijt heeft altijd een rand met franjes. De franjes aan de zelfkant (de beide uiteinden van het tapijt) worden bij machinaal gemaakte tapijten er los aan toegevoegd en bij handgeknoopte tapijten zijn de franjes mee geweven.

- De lange zijdes van een handgeknoopt tapijt zijn niet met een machine aangezet, maar met de hand.

- Een handgeknoopt tapijt is niet op een ondertapijt bevestigd dus je kunt gemakkelijk de knopen zien.

- Een handgeknoopt tapijt is nooit helemaal symmetrisch en zijn altijd onregelmatigheden te vinden.

 

Hoe herken je Perzische tapijten?

Perzische tapijten zijn op een perfecte manier imperfect en op een exacte manier niet exact. Zo kan je een echt Perzisch tapijt vaak ook herkennen aan de afmeting. De afmeting zal nooit exact zijn, maar altijd een speling hebben van een paar centimeter.

 

Van wat worden handgeknoopte tapijten van gemaakt?

Handgeknoopte tapijten worden gemaakt van zuivere scheerwol, pure zijde of bamboe zijde met katoenen of wollen franjes.

 

Wat zijn de motieven van Perzische tapijten?

- Tekeningen van bloemen en planten komen heel veel voor in Perzische tapijten. 

- Tapijten die gemaakt worden in ateliers kunnen prachtige natuurgetrouwe afbeeldingen van bloemen en planten bevatten, naarmate de tapijten geknoopt worden door nomaden worden de tekeningen minder fijn.

 

Wat is het duurste handgeknoopt Perzisch tapijt?

- Perzische tapijten hebben wereldwijd een iconische status, maar kunnen afhankelijk van de knoopdichtheid sterk variëren van prijs.

- Het duurste handgeknoopt tapijt ooit verkocht bij Sotheby’s is een Perzische Kerman en bracht € 29 miljoen op.

 

Wat is het oudste handgeknoopt Perzisch tapijt?

- Het oudste volledig bewaard gebleven handgeknoopt tapijt, genaamd Pazyryck, werd in 1947 ontdekt in het Altaj-gebergte van Siberië.

- Het bevond zich in een grafheuvel van een Scythische prins uit de vijfde eeuw voor Christus. 

 -De Pazyryck, een tapijt met een wollen pool op een ondergrond van wol en kameelhaar, Werd beschermd door een laag ijs.

 

Wat is de knoopdichtheid van Perzische tapijten?

- Om de knoopdichtheid van handgeknoopte tapijten te bepalen, tel je het aantal knopen op de achterzijde van het tapijt per gestrekte cm in de lengte en in de breedte. Dit aantal vermenigvuldig je eerst met elkaar waarna je het antwoord opnieuw met 10.000 vermenigvuldigd. Het resultaat is het aantal knopen per m².

- In Iran wordt de knoopdichtheid aangeduid in “raj”, dat is het aantal knopen per “gereh”. Een “gereh” is 7 centimeter. Door de knoopdichtheid in raj te delen door 49 (7 x 7) krijgt men het aantal knopen per cm².

 

Wat zijn de Perzische namen van handgeknoopte tapijten?

Perzische tapijten worden aangeduid met namen die zijn afgeleid van de plaats of stam van herkomst bijvoorbeeld Isfahan, Qom, Gasqhai, Shiraz.

 

Wat is bamboe zijde?

- Bamboe zijde is afkomstig van de bamboeplant. 

- De cellulosevezels van de bamboe plant worden chemisch behandeld waardoor er bamboe zijde ontstaat. 

- Het is een plantaardige vezel die geen allergische reactie kan veroorzaken, dus het irriteert niet aan de huid en de ogen.

 

Wat is moerbei zijde?

- Moerbei zijde is zijde die wordt gewonnen van rupsen die zich enkel voeden met bladeren van de moerbei boom. 

- De draad van de cocon is parelwit.

 

Hoelang gaan handgeknoopte tapijten mee?

Een kwalitatief handgeknoopt tapijt kan, afhankelijk van materiaal en onderhoud, wel tien tot een tiental jaren meegaan, eerder hoef je die niet te vervangen. 

 

Welke wol wordt gebruikt in handgeknoopte tapijten?

- Het haar dat gebruikt wordt voor het maken van tapijten is meestal afkomstig van schapen en geiten. 

- Dit haar is van nature veerkrachtig, elastisch, vuilwerend, zelfdovend en isolerend.

 

Hoe groot moeten tapijten zijn?

- Tapijten voor in de living: 

Meet vooraf de zetel op en tel daar ongeveer 50 cm bij op. Zo zorg je ervoor dat het tapijt ongeveer 50 cm onder en naast de zetel ligt. Let wel, grotere tapijten zijn meestal mooier dan kleinere tapijten.

- Tapijten voor onder de eettafel: 

Voor de eettafel is het aan te raden om een tapijt te kiezen waar zowel de eettafel als de stoelen op het tapijt passen. Zorg dat het tapijt minimaal 70 cm rondom de eettafel uitsteekt, zodat de poten van de stoelen bij het verschuiven niet op de randen van het tapijt staan.

- Tapijten naast het bed: 

Kies je voor een tapijt naast je bed dan kun je twee dezelfde (of twee verschillende) losse tapijten leggen, maar je kunt ook voor één groot tapijt kiezen. De bedoeling is wel dat je voeten op een zachte, warme ondergrond terecht komen.

 

Hoe wollen tapijten zelf reinigen?

- Om te beginnen is het aan te raden om je tapijt eerst goed te stofzuigen, de bovenkant en de onderkant, en telkens in de richting van de pool. Eenmaal per week stofzuigen is meestal voldoende.

- Na het stofzuigen maak je een sopje van lauw warm water met zachte zeep en een scheutje keukenazijn. Neem vervolgens een witte doek, dompel de witte doek onder in het sopje en dep op het tapijt.

- Laat een vlek nooit opdrogen, maar handel meteen. Wrijf met cirkelvormige beweging naar het midden van de vlek, zo vermijd je dat de vlek groter wordt.

- Daarna de handeling herhalen met proper lauw water, waardoor er geen zeepresten achterblijven. Voor kleine vlekjes kun je een tandenborstel nemen. 

- Let wel, urine en braaksel zijn rampzalig voor uw wollen tapijt. Deze bevatten bijtende zuren en veroorzaken vlekken die niet meer te verwijderen zijn. Ook fruitsap is een gevaarlijke vlek!

 

Hoe zijden tapijten zelf reinigen?

- Gebruik ongeveer één eetlepel zachte shampoo voor elke liter water. Roer dit goed door elkaar totdat er een schuim op de vloeistof ontstaat. Met een natte, witte doek neem je wat schuim op en smeer je dit schuim voorzichtig op de vlek die gereinigd moet worden.

- Probeer niet te wrijven want zo maak je de vlek enkel maar groter.

- Voor kleine vlekjes kun je een tandenborstel nemen.

- Let wel, urine en braaksel zijn rampzalig voor uw zijden tapijt. Deze bevatten bijtende zuren en veroorzaken vlekken die niet te verwijderen zijn. Ook fruitsap is een gevaarlijke vlek.

 

Moet je Perzische tapijten professioneel laten reinigen?

Handgeknoopte tapijten die intensief gebruikt worden moeten jaarlijks professioneel gereinigd worden.

Voor tapijten met weinig verkeer, wordt de reinigingsfrequentie teruggebracht tot elke twee of drie jaar.

 

Kan je tapijten reinigen met een stoomreiniger?

Een stoomreiniger is niet geschikt voor een handgeknoopt tapijt. De combinatie van de temperatuur en hoeveelheid water kan het tapijt beschadigen.

 

Hoe krijg ik de vieze geur uit mijn tapijt?

Begin met het stofzuigen van het tapijt, dit zowel langs de boven- als de onderkant.

Daarna doe je een scheutje azijn in lauw water met soda, dompel je een witte doek in het water en wrijf je met die natte, witte doek over het tapijt.

 

Hoe reinig je hoogpolige tapijten?

- Begin met het stofzuigen van het tapijt, dit zowel de boven- als onderkant. Je kunt dit tapijt ook es goed uitschudden buiten om de achtergebleven stofdeeltjes te verwijderen.

- Regelmatig kammen met een grof getande kam zorgt ervoor dat het garen langer mooi rechtop blijft.

- Daarna doe je een scheutje azijn in lauw water met soda, dompel je een witte doek in het water en wrijf je met die natte, witte doek over het tapijt.

- Een hoogpolig (langharig) tapijt kun je ook stomen wanneer je het tapijt grondig wilt reinigen.

 

Hoe platgelopen deel van tapijten herstellen?

Een platgelopen deel of een deel van het tapijt die jarenlang onder dezelfde tafelpoot ligt, kun je terug recht krijgen door er een natte doek op te leggen en met een stoomstrijkijzer op de natte doek te strijken.

Door de damp komt het platter gelegen deel terug naar boven.

 

Hoe de kleuren van tapijten opfrissen?

Indien de kleuren van je handgeknoopt tapijt wat fletser zijn geworden naar een aantal jaren, dan kun je deze kleuren opfrissen met lauw water en een scheutje azijn.

Dompel een spons in het mengsel, wring die goed uit en wrijf ermee over het tapijt. De kleuren zullen terug helder worden.

 

Waarom pluizen tapijten?

In het begin geven wollen tapijten wat pluisjes af, vooral op de plaatsen waar je veel op loopt. Dit zijn losse vezels die naar boven komen door de wrijving. Dit is volkomen normaal, na enkele maanden stopt dit. 

 

Waar handgeknoopte tapijten herstellen?

Een waardevol handgeknoopt tapijt kan hersteld worden door een vakkundig onderlegd persoon. De tekening en kleuren worden met de hand bijgewerkt.

 

Kun je handgeknoopte tapijten verkleinen?

- Handgeknoopte tapijten kun je verkleinen door het tapijt te snijden op de gewenste afmeting en laten afwerken met een katoenen draad die rond de kettingdraden omwonden wordt (festonneren).

- Let wel, een handgeknoopt tapijt wordt met de hand afgewerkt, dus er hangt een bepaalt prijskaartje aan. Een handgeknoopt tapijt mechanisch afwerken is niet mooi.

 

Hoe vast tapijt verwijderen?

- Verwijder eerst het vast tapijt en daarna de lijmresten.

- Je kunt het vast tapijt het beste verwijderen door het tapijt met een stanleymes in lange 'repen' te snijden. Aan het begin van de reep kun je het tapijt lostrekken. 

- Vervolgens rol je het tapijt langzaam op zodat het los komt van de lijm.

 

Hoe tapijt van trap verwijderen?

- Om het tapijt van je trap te verwijderen begin je in een hoek waar je het tapijt een stukje losmaakt met een schroevendraaier. 

- Pas op dat je niet te ver steekt met de schroevendraaier, want dan kun je de trap beschadigen.

- Daarna trek je de rest van de vloerbedekking los en kun je de lijmresten afstekken.

 

Waar tapijt weggooien?

- Resten van tapijt, vast tapijt of traplopers breng je best naar het containerpark.

- Mechanische tapijten kun je reinigen en verkopen of geven aan iemand.

- Indien je een handgeknoopt wenst weg te doen dan informeer je best eerst naar de waarde van dit tapijt. Is het tapijt niet veel waard dan kun je er iemand een plezier meedoen, is het tapijt veel waard dan kun je die best verkopen.

 

Hoe tapijttegels leggen?

-Tapijttegels liggen het mooiste op een drukvaste ondervloer. 

-De vloer moet strak, stroef, vrij van stof en droog zijn. 

-Tapijttegels zijn in een ruimte van 30 m² los te leggen. 

-Zorg dat de tapijttegels strak tegen elkaar aan liggen en dat ze niet kunnen schuiven.

-In een grotere ruimte wordt verhuislijm gebruikt, dit is speciale lijm waarbij je de tegels gemakkelijk kunt verwijderen en vervangen.

 

Bestaan er handgeknoopte tapijten voor allergische personen?

Bent u allergische voor huisstofmijten en ziet u daarom misschien zelfs wel helemaal af van handgeknoopte tapijten in uw woning? Dat is nergens voor nodig!

Allergische personen hebben een omgeving nodig met zo min mogelijk mijt en stof om de allergische symptomen zoveel mogelijk te beperken.

Het gebruik van handgeknoopte tapijten wordt verondersteld in tegenspraak te zijn met dit woonconcept, omdat handgeknoopte tapijten over het algemeen gezien worden als stofvangers.

Om die reden lijken ze op het eerste gezicht ongeschikt voor mensen met een allergie. Vroeger werd bij overgevoeligheid voor huisstof zelfs aangeraden alle handgeknoopte tapijten te verwijderen. Echter, wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dat nergens voor nodig is. 

Handgeknoopte tapijten hebben in tegenstelling tot laminaatvloer of parket een stofbindende werking, dus stof en uitwerpselen van mijten worden in het tapijt vastgehouden en kunnen vervolgens met een stofzuiger snel en gemakkelijk verwijderd worden. Dit zorgt voor een lagere concentratie van stof in de kamerlucht.

Als u allergisch bent hoeft u dus niet af te zien van handgeknoopte tapijten, maar hou gewoon rekening met een paar zaken:

- Een zacht aanvoelend shaggy-tapijt is minder geschikt voor mensen met een allergie.

- Laagpolige handgeknoopte tapijten zijn bij regelmatig reinigen de perfecte keuze.

- Gebruik een stofzuiger met een anti-allergiefilter of met een waterfilter om de handgeknoopte tapijten te reinigen.

- Stofzuig kleine, gemakkelijk draagbare handgeknoopte tapijten in de buitenlucht om de kamerlucht in uw woonruimte niet extra te belasten.

 

BHADOHI

Say Hello!

Say Hello to the children of our weavers!

Help us to support these children and let them go to school!

We fight illegal child labour and want to improve the education and health for carpet knotting families!

Ichtegem

Creative Designs by Michèle

Welkom in de boeiende wereld van de handgeknoopte tapijten!

Bhadohi, India

Business trip to Bhadohi

Business trip naar Bhadohi, India.

Controle van het kleuren van het garen, knopen en wassen van de tapijten.

Ichtegem

Hoog bezoek!

Bezoek van een Indische en Pakistaanse leverancier in onze winkel.

Het bewijs dat India en Pakistan het goed kunnen vinden met mekaar, toch de diverse ondernemers onder mekaar!

Parijs

Maison et Objet

Bezoek aan de beurs Maison et Objet in Parijs.

Nieuwe trends ...

Marokkaanse berber

Dieprode tinten

Geweven moderne kelims

Effen geweven tapijten met satijnlook

Farewell mango party

Farewell mango party

Het was een eer uitgenodigd te zijn op de "Farewell mango party" in het Pakistan House te Brussel.

Met dank aan Mevr. Hashmi, Ambassador of Pakistan.

BRUSSEL

Emerging Pakistan, Newsletter May 2019

Emerging Pakistan, Newsletter May 2019, edited by Mme Syeda Sultana Rizvi, Minister Press, Embassy of Pakistan, Brussels.

Ichtegem

Bezoek van Mevr. Syeda, Minister Press of the Embassy of Pakistan

Bezoek van Mevr. Syeda, Minister Press of the Embassy of Pakistan, aan onze winkel op zaterdag 9 maart.

Ze bewondert onze mooie collectie Pakistaanse tapijten en is veelbelovend over onze samenwerking met Pakistan.

Sint-Pieters-Woluwe

Pakistan House

Uitnodiging op het dinner in Pakistan House.

Harelbeke

Osta Carpets, januari 2019.

Bezoek aan de nieuwe showroom van Osta Carpets.

Hannover

Domotex, januari 2019.

Bezoek aan de internationale beurs voor tapijten, laminaatparket en parket.

ICHTEGEM

Bezoek Indische leverancier

Vandaag bezoek gehad van een Indische leverancier van handgeknoopte tapijten.

ICHTEGEM

C-LUX

A thing of beauty is a joy forever!

Highlight in C-LUX.

LAHORE

Lahore, oktober 2018

Bezoek aan de Pakistan International Carpet Exhibition en diverse warehouses in Lahore, Pakistan.

Nieuwe kleuren ontdekken, nieuwe designs ontwikkelen, nieuwe creaties uitkiezen, aangename contacten onderhouden ... altijd een boeiende en leuke belevenis!

ICHTEGEM

PRESENTING NEW COLLECTION

Preview van onze nieuwe collectie handgeknoopte tapijten.

Speciaal voor deze gelegenheid hebben we een zijden saree aangetrokken.

INDIA

Bhadohi, april 2018.

Oefenen hoe een saree te dragen ... niet gemakkelijk!

 

INDIA

Bhadohi, april 2018.

Bezoek van de productie unit in Bhadohi waar de tapijten met de hand geknoopt worden. Daarna aankopen in de verzorgde showroom.

Online shop op Storesquare

Storesquare

Ontdek onze online winkel op Storesquare!

We verwelkomen je graag.

 

Klik op onderstaande link:

<a href=”https://storesquare.be/winkel/vantyghem-fashionable-flooring” target=”_blank”>Storesquare</a>

 

 

Waregem

fotoshoot

Fotoshoot van onze topmodellen! Nieuwe foto's in high en low resolutie voor ons belevingsboekje, website en webshop (coming soon ...).

Hannover

Domotex, januari 2018.

Bezoek aan Domotex 2018.

BRUGGE

Bezoek Pakistaanse leverancier

Bezoek aan Brugge met een Pakistaanse leverancier. Iedere buitenlandse leverancier staat verwonderd over de schoonheid van Brugge!

INDIA

Uitnodiging huwelijk

Prachtige uitnodiging op het huwelijksfeest van een leverancier in India.

Roeselare

Huis en Tuin beurs, oktober 2017

Bezoek van onze Indische leverancier aan de Huis en Tuin beurs te Roeselare.

WIELSBEKE

Avant-première Quick-Step, september 2017

Avant-première van de blikvangers bij Quick-Step.

Benieuwd naar de nieuwste laminaat-; LVT- en parketcollecties?

U kunt de showroom van Quick Step in Wielsbeke bezoeken op vrijdag en zaterdag. Laat ons weten wanneer en we zorgen voor een hartelijk ontvangst.

ICHTEGEM

Ichtegem, september 2017

Prachtige foto's genomen door het Woon-, Tuin- en Interieurmagazine HOME SWEET HOME voor de herfst- en wintereditie 2017.

ICHTEGEM

Ichtegem, juli 2017

Bezoek van een Pakistaanse leverancier in onze winkel. De nieuwe collectie handgemaakte Pakistaanse tapijten is prachtig en wordt in september bij ons geleverd.

ICHTEGEM

Ichtegem, mei 2017

Vandaag hebben we bezoek gehad van een Indische leverancier. De nieuwigheden zien er veelbelovend uit!

's Middags genoten van het mooie weer op het gezellig terras van restaurant www.dewikkelaar.be

BRUSSEL

Embassy of Pakistan, mei 2017.

Uitnodiging van de Pakistaanse ambassade in Brussel om een voorstelling van Balochistan aanvullend met een diner bij te wonen. Interessante voorstelling, lekker Pakistaans eten, boeiende mensen ...

 

Ter info:

www.embassyofpakistan.be

Delhi

Delhi, maart 2017.

Het blijft boeiend om naar India te gaan!

Bezoek aan de India Carpet Expo in Delhi waar iedere belangrijke producent zijn nieuwe collectie tapijten komt presenteren. Daarna nog een bezoek gebracht aan de productie van, naar mijn mening, de mooiste handgeknoopte tapijten in wol en zijde.

Genieten van een beetje vrije tijd in de Rambagh Palace, het City Palace en het Amber Fort in Jaipur, echt een aanraden!

 

WIELSBEKE

Beaulieu, maart 2017.

Bezoek productie unit vinyl planks.

ICHTEGEM

Pakistaans weekend

HANDGEKNOOPTE DESIGN TAPIJTEN

Van 20 t.e.m. 22 januari 2017 hebben we exclusieve handgeknoopte tapijten van Miaco Designer Rugs uit Pakistan voorgesteld.

Tijdens de openingsavond op vrijdag 20 januari waren we vereerd Dhr. Naseem, Deputy of the Economic Minister of Pakistan to the European Union, van de Pakistaanse ambassade te mogen verwelkomen.

Dhr. Akhtar Nazir Khan, Chairman of Miaco Designer Rugs, Dhr. Asif Nazir Khan, CEO of Miaco Designer Rugs, en Mevr. Ayesha Asif, Creative Head of Miaco Designer Rugs, waren ook het ganse weekend aanwezig.

PROJECT RICH JEWELS & CO

In datzelfde weekend hebben we Project Rich Jewels voorgesteld. Handgemaakte Pakistaanse juwelen met halfedelstenen en verguld met 22K goud.

Hannover

Domotex, januari 2017.

Bezoek International Carpet Exhibition Hannover, Duitsland.

ICHTEGEM

Bezoek van de President van de "World Handmade Carpet Organization" in onze winkel, oktober 2016.

Meer weetjes over de internationale handel van tapijten:

www.rugnews.com

Harelbeke

LANO, april 2016.

Bezoek aan de vernieuwde showroom en de productie van LANO.

 

Voor meer informatie over Lano:

www.lano.com

ICHTEGEM

Bezoek van een Indische leverancier, maart 2016.

HANNOVER

Domotex, januari 2016.

Bezoek International Carpet Exhibition Hannover, Duitsland.

HANNOVER

Domotex, januari 2015.

Bezoek International Carpet Exhibition Hannover, Duitsland.

DELHI

Delhi, maart 2016.

Bezoek productie unit Gurgaon, Delhi, India.

Handgeweven plaids en sjaals.

PANIPAT

Panipat, maart 2016.

Bezoek productie unit Panipat, India.

DELHI

Delhi, maart 2016.

Bezoek Carpet Exhibition Delhi, India.

BHADOHI

Bhadohi, oktober 2015.

Bezoek productie unit Bhadohi, India.

VARANASI

Varanasi, oktober 2015.

Bezoek Carpet exhibition Varanasi, Delhi.

DELHI

Delhi, maart 2015.

Bezoek productie unit Gurgaon, Delhi, India.

DELHI

Delhi, maart 2015.

Bezoek Carpet Exhibition Delhi, India.

ICHTEGEM

Bezoek leverancier, september 2014.

Bezoek van een Indische leverancier.

DELHI

Delhi, maart 2014.

Bezoek Carpet Exhibition Delhi, India.

HANNOVER

Domotex, januari 2014.

Bezoek International Carpet Exhibition Domotex Hannover, Duitsland.

VARANASI + LAHORE

Varanasi + Lahore, oktober 2013.

Bezoek Carpet Exhibition Varanasi, India, met aansluitend bezoek Carpet Exhibition Lahore, Pakistan.

DELHI

Delhi, maart 2013.

Bezoek Carpet Exhibition Delhi, India.

VARANASI

Varanasi, oktober 2012.

Bezoek Carpet Exhibition Varanasi, India.

LAHORE

Lahore, december 2011.

Huwelijk Asif.

LAHORE

Lahore, oktober 2011.

Bezoek Carpet Exhibition Lahore, Pakistan.

LAHORE

Lahore 2010

Overstroming Pakistan.

Lahore

Lahore, oktober 2009.

Bezoek Carpet Exhibition Lahore, Pakistan.

 • showroom Vantyghem Fashionable Flooring Ichtegem
  Bezoek onze
  showroom
 • https://www.vantyghem.com/sites/default/files/styles/983x796/public/Website%20showroom%20afbeelding%202.png?itok=dGPIvfQt
 • https://www.vantyghem.com/sites/default/files/styles/983x796/public/Website%20showroom%20afbeelding%203.png?itok=c9sqVHmL
 • https://www.vantyghem.com/sites/default/files/styles/983x796/public/Website%20showroom%20afbeelding%204.png?itok=Ym15IbEB
 • https://www.vantyghem.com/sites/default/files/styles/983x796/public/Website%20showroom%20afbeelding%205.png?itok=C6r8uI37
 • https://www.vantyghem.com/sites/default/files/styles/983x796/public/Website%20showroom%20afbeelding%206.png?itok=os48gwcB
 • https://www.vantyghem.com/sites/default/files/styles/983x796/public/Website%20showroom%20afbeelding%207.png?itok=cfNY2KSR
 • https://www.vantyghem.com/sites/default/files/styles/983x796/public/Website%20showroom%20afbeelding%208.png?itok=NJzEAKZx
 • https://www.vantyghem.com/sites/default/files/styles/983x796/public/Website%20showroom%20afbeelding%209.png?itok=bihBp4uF
 • https://www.vantyghem.com/sites/default/files/styles/983x796/public/Website%20showroom%20afbeelding%2010.png?itok=2ax4ZMhw
 • https://www.vantyghem.com/sites/default/files/styles/983x796/public/Website%20showroom%20afbeelding%2011.png?itok=r9XOa8_p
 • https://www.vantyghem.com/sites/default/files/styles/983x796/public/Website%20showroom%20afbeelding%2012.png?itok=JcyNeAHv
 • https://www.vantyghem.com/sites/default/files/styles/983x796/public/Website%20showroom%20afbeelding%2013.png?itok=o5hPoNuq

Torhoutbaan 1
8480 Ichtegem
T 051 58 29 92
info@vantyghem.com
BTW BE 0444.367.490
BTW BE 0543.863.558
openingsuren
do / vr / za: 10-12u . 14-18u
andere dagen: op afspraak